måndag 21 mars 2011

Ny och bra lösning på tappningskatetrar

Coloplast har nu tagit fram en ny tappningskateter för män som bara är hälften så stor i sin förpackning som vanliga standardkatetrar, 19 centimeter. Den är så liten att man kan ha den i fickan, ser inte uppenbart ut som en kateter, är enkel och hygienisk att hantera och slänga (det går att föra tillbaka den in i förpackningen och skruva på locket igen), den har en stadga som gör att man inte behöver ta i katetern i samma utsträckning, den prasslar inte och ligger bättre skyddad än katetrar med pappersförpackning. För många män med blåstömningsproblem är det här en produkt som underlättar livet otroligt mycket. För första gången behöver de exempelvis kanske inte ha med sig en väska eller ryggsäck när de går ut, eller en hel väska med bara katetrar när de är på resa.


Det talas mycket lite om blåstömningsproblem och det är ofta ett dolt problem. Enligt en internationell studie som Coloplast har genomfört tycker sex av tio män att det viktigaste med en kateter är att den är diskret att använda och förvara. Samtidigt är en standardkateter ca 40 centimeter lång och varken lätt att vara diskret med eller slänga. Många män med de här problemen behöver alltid bära med sig en ryggsäck eller väska.

Att ha funktionshinder som hindrar vardagliga bestyr kan vara svårt. Det påverkar din person. Du kanske skäms och tycker det är jobbigt, därför är det så viktigt att det finns ny och bra teknik som har bra design och känns fräsh och naturlig i vardagen. Jag tycker att denna produkt är både enkel och fin.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar