måndag 21 mars 2011

Worldwater day





Varför en Världsvattendag?


Internationella Världsvattendagen hålls årligen den 22 mars för att fokusera uppmärksamheten på vikten av vatten och att verka för en hållbar förvaltning av världens vattentillgångar.

Hur uppmärksammar Stockholm Världsvattendagen?
På sjöhistoriska museet pågår en utställning om plastskräp där mantex har tillverkat en dammsugare
av skräpsom är hämtat från havsbotten.

Stockholms universitet och aquaria
har ett samarbete, barn får testa olika exproment med vatten. Och på universitetet hålls olika öppna seminarier för gymnasie ungdommar.

Aktiviteter på Medleys simhallar. Alla träningspass som heter wateraid är gratis. Medlemmarna kan skänka pengar till förmån för wateraid.


Stockholm water week i Stockholm

Mellan 21-27 Augusti i år kommer Stockholm ha Stockholm water week. Arrangör är Stockholm International Water Institute. Politiker Forskare näringsliv och organisationer möts för att diskutera och utbyta kunskap kring årets tema som är Vatten i en urban värld.


Hur mår ditt vatten?
Gå in på vattenmyndigheten här! Och se hur ditt vatten mår just hos dig.





Fakta:
Första initiativet till en internationell dag att fira vatten togs vid FN:s konferens om miljö och utveckling i Rio år 1992. FN:s generalförsamling svarade genom att utse 22 mars 1993 till den första Världsvattendagen. Varje år har Världsvattendagen ett tema för att lyfta en särskild vattenfråga. UN Water, http://www.unwater.org/worldwaterday/ samordnar Världsvattendagen internationellt. I Sverige initieras och samordnas arrangemang av Svenska hydrologiska rådet, SHR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar